demo aanvragen

Als een persoon onwel is geworden in een elektrisch voertuig wil je als ambulancemedewerker naar deze persoon toe. Als je de deur opent om de persoon aan te spreken, kan de persoon vanuit een onbedoelde reactie op het gaspedaal gaan staan en rijdt de elektrische auto direct weg. Wanneer de ambulance-broeders als eerste ter plaatse zijn, kan een van hen de Emergency-plug plaatsen en de andere de hulp direct opstarten. Hierdoor gaat geen kostbare tijd verloren. Dit geldt natuurlijk ook als een ambulance bij een incident komt waar geen andere hulpdiensten aan te pas komen.


Emergency-plug eenvoudig in gebruik

Om de Emergency-plug te plaatsen is geen enkele technische kennis nodig van elektrische voertuigen of technische hulpverlening. Het veiligstellen van de omgeving van de auto, houdt niet meer in dan de plug in het oplaadpunt van de auto plaatsen. Dit maakt deze procedure voor de ambulancedienst een meerwaarde om veilig hulp te verlenen bij stekkerauto’s.


Meer weten over risicobeperking?

Technische hulpverlening aan stekkerauto’s brengt voor de hulpverlener extra gevaren met zich mee; denk hierbij aan elektrocutie, thermal runnaway en onvoorspelbaar voertuiggedrag. Echter, het besef dat elektrocutie gevaar nihil is bij hulpverlening,maar dat onvoorspelbaar voertuiggedrag het grootste probleem is, daalt steeds verder in. Voor meer informatie lees hier of ga naar de website.

In de lessen die Total Safety Solutions geeft, bespreken we dit uitvoerig. Ook kunnen we deze gevaren in de praktijklessen demonstreren met schaalmodel auto. Bekijk de training E-voertuigen

 

vinkje Wist u dat?

  • De Emergency-plug universeel is en op iedere elektrische auto en plug-in hybride past met een type 1 en type 2 stekkeraansluiting.
  • De Emergency-plug een lichtgevende rand heeft die blauw oplicht wanneer een elektrische auto werkelijk “aan” staat en de plug wegrijden voorkomt. Dit is een extra veiligheid om de toestand van de auto te controleren.
  • De Emergency-plug heeft een zelftestfunctie. Met een knop test je of alle software juist werkt voordat je hem aanbrengt. Bij een correcte werking, licht de rand van de Emergency-plug groen op.
  • Een elektrische auto vergrendelt normaal gesproken een geplaatste stekker om bijvoorbeeld diefstal te voorkomen. Hierdoor is het moeilijk om een normale laadstekker te verwijderen. De Emergency-plug is zo ontworpen dat deze zich niet vergrendelt waardoor je hem eenvoudig verwijdert. Deze bescherming zorgt dat je de stekker keer op keer kunt gebruiken.
  • De Emergency-plug kan met de test knop de klep voor de laadaansluiting van een Tesla openen.
  • De Emergency-plug biedt softwarematige updates.
  • Gebruik van de Emergency-plug veel schade voorkomt.

 

Wij gebruiken functionele cookies op onze website. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.