demo aanvragen

Wereldwijd staan de pechhulpdiensten 24/7 paraat om gestrande weggebruikers te helpen, zodat zij hun reis weer kunnen voortzetten. Het oplossen van het mankement vergt vaak een samenspel tussen de bestuurder en de pechhulpdienst. Hierbij bestaat de kans dat een elektrisch aangedreven voertuig gaat rijden wanneer de bestuurder per ongeluk op het gaspedaal trapt terwijl dit op dat moment niet wenselijk is. Hierdoor kan een pechhulpmonteur ernstige verwondingen oplopen. Door de Emergency-plug te plaatsen kunnen de pechhulpmonteur en de bestuurder zich veilig rondom het voertuig begeven. Een groot voordeel van de Emergency-plug is dat alle overige elektrische componenten zoals: richtingaanwijzers, lampen, elektrische ramen, etc. blijven werken.


Meer weten over risicobeperking?

Technische hulpverlening aan stekkerauto’s brengt voor de hulpverlener extra gevaren met zich mee; denk hierbij aan elektrocutie, thermal runnaway en onvoorspelbaar voertuiggedrag. Echter, het besef dat elektrocutie gevaar nihil is bij hulpverlening,maar dat onvoorspelbaar voertuiggedrag het grootste probleem is, daalt steeds verder in. Voor meer informatie lees hier of ga naar de website.

In de lessen die Total Safety Solutions geeft, bespreken we dit uitvoerig. Ook kunnen we deze gevaren in de praktijklessen demonstreren met schaalmodel auto. Bekijk de training E-voertuigen

 

vinkje Wist u dat?

  • De Emergency-plug universeel is en op iedere elektrische auto en plug-in hybride past met een type 1 en type 2 stekkeraansluiting.
  • De Emergency-plug een lichtgevende rand heeft die blauw oplicht wanneer een elektrische auto werkelijk “aan” staat en de plug wegrijden voorkomt. Dit is een extra veiligheid om de toestand van de auto te controleren.
  • De Emergency-plug heeft een zelftestfunctie. Met een knop test je of alle software juist werkt voordat je hem aanbrengt. Bij een correcte werking, licht de rand van de Emergency-plug groen op.
  • Een elektrische auto vergrendelt normaal gesproken een geplaatste stekker om bijvoorbeeld diefstal te voorkomen. Hierdoor is het moeilijk om een normale laadstekker te verwijderen. De Emergency-plug is zo ontworpen dat deze zich niet vergrendelt waardoor je hem eenvoudig verwijdert. Deze bescherming zorgt dat je de stekker keer op keer kunt gebruiken.
  • De Emergency-plug kan met de test knop de klep voor de laadaansluiting van een Tesla openen.
  • De Emergency-plug biedt softwarematige updates.
  • Gebruik van de Emergency-plug veel schade voorkomt.

 

Wij gebruiken functionele cookies op onze website. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.