demo aanvragen

Wanneer de politie als eerste bij een ongeval aankomt, kan deze de Emergency-plug plaatsen. En daarmee de situatie voor iedereen veilig maken. Daarnaast kan de Emergency-plug voor de politie ook een ander doel hebben. Normaal gesproken vraagt de politie bij een aanhouding om het voertuig af te zetten. Bij een elektrisch voertuig is niet te horen of dit daadwerkelijk gebeurt.

Het plaatsen van de Emergency-plug kan voor de politie van levensbelang zijn omdat een agent weinig middelen bij zich heeft om een voertuig te stabiliseren. Het belang van de Emergency-plug bewijst zich onder meer in de volgende scenario’s.


Incident management

In de meeste gevallen komt een agent als eerste ter plaatse bij een incident. Wanneer de agent gelijk de Emergency-plug plaatst, neemt hij/zij direct het gevaar op onvoorspelbaar voertuiggedrag weg. In dit geval kunnen de aanrijdende overige hulpverleners zonder tijdverlies aan de slag op de plaats van het ongeval.

De agent heeft op de plaats incident ook een taak om de burger te beschermen. Door de Emegency-plug te plaatsen, kan de stekkerauto niet meer rijden. Hierdoor kan de agent zich focussen om het publiek veilig op afstand houden.


Aanhoudingen/staandehoudingen

Door de groei van het aantal stekkerauto’s op de weg komt het steeds vaker voor dat deze ergens bij betrokken is. Voor een agent is het moeilijk om van buitenaf te constateren of deze stekkervoertuigen uitstaan vanwege de stille motor. Dit kan uiteenlopende ongewenste en gevaarlijke situaties opleveren. Door de Emergency-plug direct te plaatsen bij het benaderen van het voertuig, verzekert de agent zich ervan dat het voertuig niet meer kan wegrijden. Wanneer de stekker wordt verwijderd, kan de persoon zijn weg weer vervolgen.


Meer weten over risicobeperking?

Technische hulpverlening aan stekkerauto’s brengt voor de hulpverlener extra gevaren met zich mee; denk hierbij aan elektrocutie, thermal runnaway en onvoorspelbaar voertuiggedrag. Echter, het besef dat elektrocutie gevaar nihil is bij hulpverlening,maar dat onvoorspelbaar voertuiggedrag het grootste probleem is, daalt steeds verder in. Voor meer informatie lees hier of ga naar de website.

In de lessen die Total Safety Solutions geeft, bespreken we dit uitvoerig. Ook kunnen we deze gevaren in de praktijklessen demonstreren met schaalmodel auto. Bekijk de training E-voertuigen

 

vinkje Wist u dat?

  • De Emergency-plug universeel is en op iedere elektrische auto en plug-in hybride past met een type 1 en type 2 stekkeraansluiting.
  • De Emergency-plug een lichtgevende rand heeft die blauw oplicht wanneer een elektrische auto werkelijk “aan” staat en de plug wegrijden voorkomt. Dit is een extra veiligheid om de toestand van de auto te controleren.
  • De Emergency-plug heeft een zelftestfunctie. Met een knop test je of alle software juist werkt voordat je hem aanbrengt. Bij een correcte werking, licht de rand van de Emergency-plug groen op.
  • Een elektrische auto vergrendelt normaal gesproken een geplaatste stekker om bijvoorbeeld diefstal te voorkomen. Hierdoor is het moeilijk om een normale laadstekker te verwijderen. De Emergency-plug is zo ontworpen dat deze zich niet vergrendelt waardoor je hem eenvoudig verwijdert. Deze bescherming zorgt dat je de stekker keer op keer kunt gebruiken.
  • De Emergency-plug kan met de test knop de klep voor de laadaansluiting van een Tesla openen.
  • De Emergency-plug biedt softwarematige updates.
  • Gebruik van de Emergency-plug veel schade voorkomt.

 

Wij gebruiken functionele cookies op onze website. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.